Home
Restauratie,revisie
Pianostemmen
Taxatie en expertise
Gebruikte piano's
piano's huren, les
Pianowerk in foto's
Ons werk
Zo vindt u ons
Openingstijden

In de periode tussen de 1e en 2e wereldoorlog hebben talloze pianobouwers hun bedrijf uitgeoefend. Vooral in Duitsland bestonden in die periode honderden kleine pianofabrieken die stuk voor stuk hoogwaardige instrumenten leverden.De instrumenten uit die periode kenmerken zich vaak door een warme, romantische toon en de vaak bijzondere vormgeving. De Jugendstill-, Art-deco-en Art-nouveauperiode hebben ook in de piano- en vleugelbouw hun weerklank gehad.

Instrumenten uit die periode komen vaak in onze werkplaats aan in versleten toestand en het wordt dan onze taak om het instrument weer in de oude glorie terug te brengen. Van dit proces verhalen de foto's in het fotoalbum  - u kunt het fotoalbum bekijken door aan de linkerkant op "Pianowerk in foto's" te klikken -

Zo is in de loop van de tijd de restauaratie van piano's en vleugels uit de Jugendstill-, Art-deco en Art-nouveauperiode onze specialisatie geworden. Maar ook nieuwere instrumenten worden natuurlijk met toewijding en vakmanschap behandeld. Daarbij speelt piano- en vleugeltechniek d.w.z. het reguleren of "afregelen" van het piano- of vleugelmechaniek en klavier een zeer belangrijke rol.

Het oude ambacht politouren wordt door ons beheerst en restauratie van ivoren klavieren is ook mogelijk.

Laat u niet te snel het predikaat "rijp voor de vuilnis " op uw piano of vleugel plakken, het kan zijn dat u een bijzonder instrument in uw bezit heeft. Wij komen graag een expertise uitvoeren; in de omgeving van Eindhoven is dat zelfs gratis.

Voor informatie:

KWINT  piano- en vleugelatelier

de Greefstraat 2a

5622 GJ   Eindhoven

tel.   040  246 31 59

PIANO- EN VLEUGELATELIER KWINT | j.p.ruissen@outlook.com